Recenze proteinových pudinků
Aktuální
recenze potravin je opravdu pestrá – začneme kávičkou, k ní si dáme něco
sladkého, něco křupavého, něco hnusně umělého, něco kyselého, něco pikantního a
nakonec něco absolutně dokonalého :) Čtěte dále!

Rozpustná káva ochucená – Manucafe.cz

Bez kávy ani den – teda aspoň pro mě to platí na 100%. Dlouhodobě jsem věrná jedné značce, nicméně protože jsem měla pár dní, kdy mi káva chutnala nějak méně, rozhodla jsem se zaexperimentovat a objednat si ochucenou rozpustnou kávu z Manucafe.cz Už jenom po přečtení příchutí se mi začaly sbíhat sliny a do košíku jsem nakonec naházela slušnou sbírku – pochopte, nemohla jsem jinak :D Balíček dorazil rychlostí blesku a já si s velkým nadšením uvařila první šálek kávy s příchutí "amaretto". Čekala jsem, že budu blahem bez sebe, ovšem nic takového se nekonalo - káva mi totiž chutnala strašně vodově! Poté jsem vyzkoušela ještě francouzskou vanilku – a bohužel stejný dojem. Teprve potom jsem pochopila, že na tuhle kávu se musí jinak: chce to vzít opravdu malý hrníček, jak píšou na obale a osobně pro mě dát alespoň 2 lžičky :) Nakonec jsem si vychytala pro sebe ideální dávkování, kdy ochucenou kávu míchám i s klasickou rozpustnou neochucenou – síla je akorát a můžu si vychutnat i větší šálek, tak jak to mám ráda. Takže za mě – tohle určitě ano, ale musíte si sami pro sebe vychytat to správné dávkování :)
Čirok

Čirok jsem kdysi už měla – ovšem ne v podobě celých zrnek, nýbrž jako mouku. Tehdy jsem z ní upekla chleba a bylo to moc fajn, proto mě zlákala i vidina čirokového rizota nebo řekněme čirota :D Čirok je přirozeně bezlepková surovina a podobně jako další obiloviny se dá připravit na slano i na sladko. Zrnka mě ovšem na první dojem moc nenadchla – vaří se velmi dlouho a i poté jsou poměrně tvrdá, se zvláštní, jakoby lehce ořechovou, ale zároveň nahořklou chutí. Snědla jsem se je sýrem cottage, ovšem arašídové máslo, které normálně dávám na rýži, jsem si na to tentokrát odpustila, tušila jsem, že by to nebylo moc dobré. Z další várky jsem upekla fantastický chlebík – no a jak naložím se zbytkem, to je zatím otázka :)
Termix jahoda – Kunín

Jelikož pistáciový a nakonec i vanilkový Termix docela ušel, koupila jsem si s velkým očekáváním i ten jahodový – jahodové jogurty sice nemusím, ale dezerty a zmrzliny v této příchuti mám ráda. Proto jsem logicky doufala, že i termix jahoda mi bude chutnat! No… po dlouhé době jsem něco vyhodila do koše, ač to dělám nerada :/

Chuť tohohle výrobku mi přišla chemická, škrobová a umělá, trošku jsem sice snědla s rýžovou kaší, ale pak jsem se rozhodla si pro pár korun netrápit zažívání :D Tohle fakt nedoporučuju!
Emco Mysli protein a čokoláda

Křupavé Mysli od Emca – další věc, kterou jsem jako dítě měla strašně ráda. Od krabice křupavých čokoládových hrudek jsem se nedokázala odtrhnout a v domnění, že je to přece "zdravé a dietní" často spořádala půl pytle – a pak se samozřejmě divila, že nehubnu, ale naopak :D Dnes už sice mám jisté znalosti a vím, že si můžu krabici koupit bez obav, ale má to jednu chybičku – už mi to nechutná :D Buď za to může změna receptury, přídavek quinoy nebo proteinu nebo prostě moje chutě, tak jako tak už to není ono. Ona "žravost" se z toho jaksi vytratila, přijde mi, že to ani nijak extra nevoní a též moje neschopnost tohle zavřít a odložit je ta tam. Zkusila jsem to dvakrát a nesním prostě ani hrstičku. Asi to půjde do nějaké pečení nebo koláče, na samostatné mlsání to ale fakt nevidím.
Protein pudink Milbona – Lidl

Na opačné straně než müsli z dětství je pak proteinový pudink – pokud mě paměť neklame, tak jsem do této doby nic takového neochutnala. Móda umělých sladidel a proteinů mě nějak minula – no a jak jsem po otevření tohoto výrobku zjistila, vážně jsem o nic nepřišla :D Obyčejný vanilkový pudink mi chutná a ráda si ho občas koupím nebo uvařím (je to jenom škrob, není to nic jedovatého :-) ), ovšem tohle se za mě téměř nedalo jíst.

Už po otevření mě praštil do nosu podivný, gumový zápach – zřejmě pachuť umělých sladidel – který bohužel vytěsnila všechny ostatní dojmy. No a jak se říká, jíme nosem, takže ani pěkná barva ani příjemná konzistence pudinku nemohla přerazit pocit, že olizuju pneumatiku :D Zkusila jsem to asi tři dny po sobě, ale vážně jsem to nedala a bohužel i tento "dezert" skončil v koši. Kdy se konečně poučím :D?
EDIT: Pudink jsem zkusila o měsíc později znovu - chutnal normálně a byl docela dobrý. Takže hodnocení napravuji - opravdu asi šlo o špatný kus!
Milka Oreo

Jsou dny, kdy mi chutná i Milka Oreo – to když se nevyspím a moje tělo baží po všem sladkém jak slepice po flusu :D Stalo se mi to bohužel i tento týden a opět se potvrdilo, že nevyspalému organismu chutná prostě vše – i tahle čokoláda najednou byla nejlepší věc na světě :) Za normálních okolností by mi přišla strašně přeslazená, takhle bych neměla problém sníst ji celou, což jsem tedy neudělala, nejsem už malá :D Nicméně musím uznat, že Milka je jedna z mála čokolád, které mi i po letech chutnají stále dobře. Do zásoby je proto na rozdíl od hořkých čokolád z Lidlu raději nekupuji, ovšem jednou za čas si opravdu ráda zamlsám. A zbývá mi ochutnat ještě Milka Oreo bílá, po té asi budu mít hotový cukrový šok :D

Tvarohový dezert Milbona vanilka – Lidl

Ve stejný den, kdy jsem si otevřela Milku Oreo, došla řada taky na tenhle vanilkový tvaroh. Musím uznat, že je opravdu skvělý! Na rozdíl od předchozího vanilkového pudinku není uměle slazený, takže jeho chuť i vůně je příjemná, není tam žádná pachuť sladidel a chemie, konzistenci má na jedničku a skvělý dojem ještě dokreslují celá zrníčka vanilky. A kupodivu to není nic přeslazeného, co by Vám zalepilo celou pusu a způsobilo hyperglykemický záchvat – pořád je to tvaroh (dle složení dokonce tvaroh s jogurtem), a i když těch bílkovin tam nemá tolik, na svačinku mi to přijde jako super volba!
Jogurt bílý - Albert

Ovšem co si budem… jasně, že je nejzdravější koupit si bílý jogurt a ten si dochutit doma samostatně, ideálně čerstvým ovocem a oříškovým máslem, jen s minimem cukru! Na tomto místě musím přiznat, že na jogurtech tolik neujíždím – dávám je hlavně pod maso nebo do polévek, ale že bych hltala kvanta jogurtů k snídani nebo u televize, to ani omylem. Najdou se samozřejmě i výrobky, které mi svou chutí nesmírně vyhovují – a to je i případ tohoto jogurtu z Alberta. I když je to privátní značka, vyrábí ho dle obalu firma Hollandia – tomu říkám kvalita za super cenu! Ve složení nemá nic navíc, co by tam být nemělo a chutná vážně skvěle. Až půjdete do Alberta, určitě se po něm podívejte!
Kysané červené zelí – Albert

A když už jsem byla v tom Albertu,
přihodila jsem do košíku také kysané červené zelí. Znáte ho? Nejde totiž o sladké
červené zelí, které se běžně dává třeba ke kachně, ale o tmavší podobu toho
kyselého nakládaného. Pro mě to bylo teprve druhé setkání s takto upravenou
zeleninou – a i když nemůžu říct, že by mi nechutnalo, ta sladká klasika je asi
přece jenom lepší. Co se dá dělat, sladká chuť je návyková a tohle má prostě i
po delším dušení a přídavku rajčatového protlaku silnou kyselost, kterou
nepotřebuji úplně pořád. Na druhou stranu – pro zdraví je to super volba, takže
určitě ještě koupím :)
Ikea Masové kuličky

Kdo by neznal masové kuličky z Ikei?
Já :D! Přestože mleté maso ve všech podobách miluju a chorvatská pleskavica a čevapčiči
patří k mým nejoblíbenějším jídlům, přímo masové kuličky z Ikei jsem
nikdy neměla. Jaká chyba! Nebo spíš je to možná dobře :)? Protože po prvním
ochutnání téhle dobroty můžu dobrovolně prohlásit, že jsem na nich asi závislá –
a to jsem prosím vyzkoušela pouze ty hotové mražené, zatímco čerstvé na prodejně
jsou prý ještě lepší! Naštěstí mám Ikeu daleko a hned tak se k nim zase
nedostanu, každopádně pokud máte masové kuličky také rádi, z těchto budete
nadšení. V tomto případě tolik neřeším složení nebo pár gramů mouky ve směsi,
je to jednoduše a prostě dobré – a o tom to taky přece je :)
Ořechové máslo Vanilková káva Nutspread.cz

A to nejlepší jsem si schovala jako vždycky na konec. Taky milujete vanilkové rohlíčky? A umíte si představit, že jsou ještě zalité kešu krémem s křupavými vlašskými ořechy a kousky kávy? Něco takového se povedlo Nutspread.cz s jejich aktuální novinkou – unikátní spojení krému z vlašských ořechů a nejjemnějšího kešu másla dalo vzniknout neskutečně božské chuti, u které neuvěříte, že neobsahuje cukr. Tohle máslo mě posadilo na zadek a aktuálně mě baví nejvíc ze všech: V jednu chvíli jíte sladké vanilkové rohlíčky, v další chvíli Vás zaplaví neodolatelná chuť křupavých sladkých vlašáčků a kávy. Jestli milujete čisté ořechové chutě a chcete zkusit něco nového, tohle Vám nesmí doma chybět! A doporučuji nakoupit do zásoby – je to totiž jenom limitka!
A tím článek pro dnešek ukončím, další tipy nejenom do kuchyně najdete samozřejmě v mé knize Závislá na čokoládě!
